Datacenter i Uddevalla

Datacenter utöver det vanliga.

Du får tillgång till våra moderna serverhallar som är försedda med redundant kyla och miljömärkt el. Vi ställer enormt höga krav på den fysiska säkerheten som vårt datacenter i Uddevalla erbjuder samt är utrustat med släck- och passagesystem, yttre skalskydd och larm som är direktkopplat till larmcentral.

Hela datacentret är placerat djupt inne i det svenska urberget i Uddevalla, allt för maximal säkerhet.
I anslutning till våra serverhallar finns arbetsplatser och uppackningsrum.

Datacenter med Skalskydd i världsklass.

Vårt datacenter är beläget långt inne i ett svenskt urberg mitt i centrala Uddevalla. Precis utanför berget är närmsta granne Uddevalla polisstation. När ni ska besöka Datahall 1 som ligger cirka 50 meter in i berget så ska ni passera fyra dörrar, varav en är byggd för att stå emot tryckvågen från en atombomb, med ett passagesystem som bygger på brickor och personlig kod.

Nyckelhantering och loggning.

Alla brickor (nyckeltaggar) är unika och hanteras av ett centralt passagesystem där alla in- och utpasseringar till serverhallen dokumenteras.

Övervakning med högupplösta kameror.

Datacentret övervakas med kameror, ända från ingången till serverrum och övriga driftkritiska utrymmen. Just nu har vi totalt 14 kameror som spelar in allt som rör sig, men utökar detta antal kontinuerligt.

Datacenter med Vaktbolag 24/7.

Vårt datacenter är direktkopplad till ett vaktbolag med bemanning 24/7 samt till jourpersonal på ITConnect. Hela datacentret genomgår också årligen en behörighet och säkerhetsrevision av vaktbolaget.

Dubbla fiberförbindelser mot internet.

Vi har två stycken helt separata fiberförbindelser mot internet från två olika Internetoperatörer. Från varje operatör har vi två olika CPE:er som terminerar på olika ställen i Sverige (Det innebär att vi har redundans och diversitet). Skulle en operatör få problem i sitt nät kopplar vi automatiskt bort denna väg. När båda vägarna är igång tar trafiken den snabbaste vägen. Detta gör att ni får ett snabbt Internet med få Router hopp.

Hastigheter upp till 1 Tbit/s (1000 Gbit/s) för de kunder som kräver mycket bandbredd och snabba responstider. Vi har som minst dubbelt av allt – från routrar och switchar till två olika vägar in i berget till två olika trafikoperatörer. ITConnect är också helt oberoende med ett eget AS-nummer och egna IP-adresser, samt fullt fungerande stöd för IPv6.

Datacenter med avbrottsfri ström

Datacentret har två UPS:er av olika märken kopplade till separata batterislingor. Detta gör att hela anläggningen har tillgång till både A och B-ström. Vi har också ett eget dieselverk som kan driva hela anläggningen vid långa strömavbrott. Något som är väldigt ovanligt här, då vårt lokala energibolag har ett kraftnät i toppnivå med egen redundant strömförsörjning. Test och service av utrustningen sker en gång i månaden av utbildade tekniker.

Klimat och kylning.

Bergrum har fördelen av att de håller ett relativt jämnt luft- och temperaturklimat året runt. Detta ger en ökad livslängd på er serverutrustning och minskar risken för att fel ska uppstå, vilket ger en bättre totalekonomi. Datacentret har tre separata kylmaskiner hjälper till att hålla temperaturen och transporterar bort överskottsvärme. Två av maskinerna tar kyla från ett djupborrad brun, skulle detta sluta fungerar växla det automatisk över på stadsvatten. Tredje tar kylning direkt från utomhusluften.

Brand- och inbrottslarm till datacenter

Datacentret är utrustat med en av de större modellerna av Fujitsu Siemens larmsystem, med rörelse och brandsensorer i hela berget. Larmet är direktkopplat till larmcentral samt testas regelbundet.

Brandsläckning

Datacentret har ett toppmodernt släckningssystem som reagerar snabbt om det skulle finnas minsta risk för brand eller rökutveckling. System blåser omgående ut gas i datahallen för att kväva bort syret. Detta på ett sätt som inte skadar eller påverkar befintliga servrar på något sätt.

Övervakning av digitala och fysiska hot

Utöver övervakning av fysiska problem och eventuella hot, så övervakar vi dessutom 24/7 all datatrafik, analyserar trender och mönster för att upptäcka eventuella förändringar och intrångsförsök. Detta görs både internt i vårt eget övervakningssystem samt externt tillsammans med flera ledande säkerhetsföretag.

Kuriosa

År 2005 installerades de första servrarna i datacentret. 2009 köptes hela fastigheten i berget av Uddevalla kommun och uppgraderades då till den moderna anläggning det är idag. Historiskt har de väl tilltagna lokalernas använts av svenska försvaret och byggts för att klara ett tredje världskrig med atomvapen. Lokalerna mäter 900 kvm och ger oss en möjlighet att hyra ut plats till andra företag. Bland våra kunder finner ni bland annat två av Sveriges välkända teleoperatörer samt ett stort säkerhetsföretag som finns i flera länder. Berget har blivit utnämnt av pressen till Uddevallas säkraste plats.

Om ITConnect

ITConnect är ett IT-företag som tillhandahåller tjänster inom drift, hosting, webbutveckling, fiber och konsultation.

ITConnect säljer även datorer och komponenter, servrar, nätverksprodukter samt mjukvara.

it-connect-logo
Kreditvärdighet

Öppettider

Mån-Fre: 8.00 – 17.00

(lunch 12.00-13.00)

Edingsvägen 14

451 52 UDDEVALLA

Hitta hit

Kontakt

copyright © 2021, ITConnect scandinavia AB • cookie- och Integritetspolicy