Driftinformation

Få reda på det snabbt

Här publicerar vi eventuellta driftstörningar och information om underhållsarbeten som kan påverka ert användande av ITConnects tjänster.

Alla tjänster fungerar OK!

Logga in för att uppdatera status

Driftinformation via SMS/meddelande

Anmälan till SMS-notis driftstörning
OBS! Enbart siffror – ej blanksteg eller bindestreck.

Snabbfakta om vårt datacenter och bergrum i Uddevalla

Vaktbolag 24/7

Anläggningen är direktkopplad till ett vaktbolag med bemanning 24/7 samt till jourpersonal på ITConnect. Hela datacentret genomgår också årligen en behörighet och säkerhetsrevision av vaktbolaget.

Dubbla fiberförbindelser mot internet

Vi har två stycken helt separata fiberförbindelser mot internet från två olika Internetoperatörer. Från varje operatör har vi två olika CPE:er som terminerar på olika ställen i Sverige (Det innebär att vi har redundans och diversitet). Skulle en operatör få problem i sitt nät kopplar vi automatiskt bort denna väg. När båda vägarna är igång tar trafiken den snabbaste vägen. Detta gör att ni får ett snabbt Internet med få Router hopp.
Hastigheter upp till 1 Tbit/s (1000 Gbit/s) för de kunder som kräver mycket bandbredd och snabba responstider. Vi har minst mint dubbelt av allt – från routrar och switchar till två olika vägar in i berget till två olika trafikoperatörer. ITConnect är också helt oberoende med ett eget AS-nummer och egna PI-adresser, samt fullt fungerande stöd för IPv6.

Avbrottsfri ström

Datacentret har två UPS:er av olika märken kopplade till separata batterislingor. Detta gör att hela anläggningen har tillgång till både A och B-ström. Vi har också ett eget dieselverk som kan driva hela anläggningen vid långa strömavbrott. Något som är väldigt ovanligt här, då vårt lokala energibolag har ett kraftnät i toppnivå med egen redundant strömförsörjning. Test och service av utrustningen sker en gång i månaden av utbildade tekniker.

Klimat och kylning

Bergrum har fördelen av att de håller ett relativt jämnt luft- och temperaturklimat året runt. Detta ger en ökad livslängd på er serverutrustning och minskar risken för att fel ska uppstå, vilket ger en bättre totalekonomi. Datacenteret har tre separata kylmaskiner hjälper till att hålla temperaturen och transporterar bort överskottsvärme. Två av maskinerna tar kyla från en djupborrad brun, skulle detta sluta fungerar växla det automatisk över på stadsvatten. Tredje tar kylning direkt från utomhusluften.

Om ITConnect

ITConnect är ett IT-företag som tillhandahåller tjänster inom drift, hosting, webbutveckling, fiber och konsultation.

ITConnect säljer även datorer och komponenter, servrar, nätverksprodukter samt mjukvara.

it-connect-logo
Kreditvärdighet

Öppettider

Mån-Fre: 8.00 – 17.00

(lunch 12.00-13.00)

Edingsvägen 14

451 52 UDDEVALLA

Hitta hit

Kontakt

copyright © 2021, ITConnect scandinavia AB • cookie- och Integritetspolicy